Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kopaszodás okai képes leírás - Hajbeültetés - Hajátültetés.tlap.hu
részletek »

Kopaszodás okai - Hajbeültetés - Hajátültetés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hajbeultetes.tlap.hu » Kopaszodás okai
Keresés
Találatok száma - 5 db
A hajhullás okai részletesen

A hajhullás okai részletesen

A hajhullás okai rendkívül összetettek, megfejtésük sok esetben okoz fejtörést az orvosok számára, hisz a tünetért gyakran egy időben több tényező is felelőssé tehető. Ebből kifolyólag egy többtényezős betegségről beszélhetünk, amely minden egyénnél különböző okok folytán alakul ki. A következőkben ismertetjük a hajhullás kialakulásának legáltalánosabb és leggyakoribb okait. Néhány lehetséges ok, amiket részletesen megismerhetsz, ha átböngészed a portált: - Stressz és lelki betegség - Hormonális zavarok - Pajzsmirigy túlműködés, -alulműködés - Kemoterápia illetve sugárzáskezelés - Fertőzések, bőrbetegségek - Gyógyszeres kezelések - Nehézfémekkel vagy festékből, lakkozó anyagból, ragasztóanyagból, oldószerből, rovar irtószerből származó toxikus anyagokkal való érintkezés - Fogtömés anyagaira való érzékenység miatti hajhullás - A hajápoló szerek összetételeire való érzékenység - Egyoldalú diéta - Vashiány - Örökölt tulajdonságok:

A kopaszodás megelőzése

A kopaszodás megelőzése

A férfias típusú kopaszodás nem keverendő össze az alopécia areata-val (foltos kopaszodás), amely gyakran jár foltos hajhullással. Ez utóbbi extrém formája az alopecia totalis, amely a haj teljes elvesztésével jár. A kopaszodás legszélsőségesebb formája pedig az alopécia universalis, ahol a test egész felületéről kihullik a szőrzet és a haj. A férfiak több mint 95%-nál a haj elvékonyodását a férfias kopaszodás, vagy az androgén alopécia okozza, amelynek elsődleges oka a férfi nemi hormonokra (androgén) való fokozottabb érzékenység a koponya bizonyos részein. Ez generációról generációra öröklődik és a környezeti tényezők kevéssé befolyásolják. Hét férfiből négynek van esélye arra, hogy a kopaszodás génjét örökölte és néha a hajhullás, a kopaszodás már serdülőkor végén is elkezdődhet. A 20-30 éves kor között kezdődő kopaszodás jellegzetes mintát követ. Először a hajvonal húzódik hátrébb és a fejtetőn is fokozatosan ritkulni kezd a haj, majd végül a két ritkuló terület összetalálkozik. Ez a típusú kopaszodás egy jellegzetes U alakot formál a fej hátsó és oldalsó része körül.

Harc a kopaszodással

Harc a kopaszodással

A kopaszodás, hajhullás a legtöbb férfi számára komoly probléma. Mit lehet tenni a hajhullás ellen? Hogyan vedd fel a harcot a kopaszodással? Kopaszodás, a férfiakat érintő legnagyobb hiúsági probléma. Nagyon sok vendég jár hozzánk akit érint a téma. Legtöbbjüket nagyon zavarja és küzdenek ellene, de olyanok is akadnak akik büszkén viselik. Nyilvánvaló, hogy fejforma függvénye kinek áll jól és kinek nem. A kopaszodásnak három fajtája és számtalan fázisa van: A fej első részén, a homloknál felcsúszó hajnövés. A fejtető kopaszodása A fent említett variációk kombinációja A 20 és 45 éves kor között kopaszodásnak induló férfiak esetében általában hormonális eredetű hajhullásról (androgen alopecia) van szó. A tipikus férfias hajritkulás közvetlen kiváltó oka a tesztoszteronból képződő DHT hormon, amely a hajhagymák tápanyagellátását vészesen csökkenti, blokkolja.

Házipatika - a kopaszodás okai

Házipatika - a kopaszodás okai

A hajszálak folyamatosan megújulnak, hiszen minden nap hullanak és nőnek is ki új hajszálaink. Ez állatoknál is így van, csak éppen nagyobb periódusonként, hiszen senki nem csodálkozik azon, hogy a kutyák vedlenek. Embereknél ez a rendszer nem így működik, ez esetben ugyanis - még a ha a hajváltás mértéke szezonálisan ingadozhat is - folyamatos a hajváltás, a különbség pedig nem látványos. Ha viszont a haj folyamatosan ritkulni kezd, vagy foltokban jelentkezik a kopaszodás, már mindenképpen vizsgálni kell a probléma okát.

Webbeteg - a kopaszodás okai

Webbeteg - a kopaszodás okai

A hajhullás akkor tekinthető kóros mértékűnek - alopeciának - ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki. Napi 70-100 hajszál kihullása még normális. Ha a páciens ilyen problémával fordul orvoshoz, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy fésülködés vagy hajmosás során meg kell számolnia a kihullott hajszálakat. A hajhullás lehetséges okai Átmeneti hajhullás kialakulhat a terhesség végén, drasztikus fogyókúra során, magas láz, műtét vagy stressz, helytelen táplálkozás vagy fogamzásgátló tabletta szedése során.

Tuti menü