Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, aktualitások a hajbeültetésről képes leírás - Hajbeültetés - Hajátültetés.tlap.hu
részletek »

Hírek, aktualitások a hajbeültetésről - Hajbeültetés - Hajátültetés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hajbeultetes.tlap.hu » Hírek, aktualitások a hajbeültetésről
Keresés
Találatok száma - 12 db
A haj elvesztésének lélektana

A haj elvesztésének lélektana

Nem könnyű feldolgozni, ha az ember homloka egyszer csak nyúlni kezd. Főleg akkor nem, ha az ember még nincs harminc, sűrű hajú rocker vagy csak egyszerűen szorosan az énképéhez tartozik a haja. Mi számít kopasznak? A nyelv tele van homályos kifejezésekkel, az informális logika pedig rávilágít ezekre. Hány szál haj kell ahhoz, hogy valaki kopasz vagy hajas baba legyen? A kopasz azt jelenti, hogy már egyáltalán nincs haja, vagy azt jelenti hogy kevés? Mit jelent az, hogy kevés? Egy hajszál? Vagy kettő? Másik végéről megfogva, ha valakinek 99 999 hajszála van, nem lesz kopasz, ha elveszít egyet és marad 99 998. Viszont ha végigvisszük ezt a sort, akkor oda lyukadunk ki, hogy akinek 1 hajszála van, nem lesz kopasz, ha elveszít egyet, és 0 marad. Ez hibás érvelés, de hogy hol a hiba, abban nincs egyetértés.

Az eredményes hajbeültetés titka

Az eredményes hajbeültetés titka

Akit zavar a kopaszodás sokszor gondolkoznak hajbeültetésen, különösen, hogy mai kifinomult módszerekkel ( FUE hajbeültetés) nagyon természetes, szép eredményeket lehet biztosítani. Van, aki nagyon szeretne több hajat, de rossz adottságai (nagy kopaszság, kevés adóhely) alapján csak nagyon korlátozott eredmény elérése lenne lehetséges. Mások esetében viszont a jó adottságok kiváló eredmény elérését teszik lehetővé. Ki mire számíthat, miért fontos a tapasztalt szakember által végzett őszinte konzultáció?

Forradalmi újítás a hajátültetésben

Forradalmi újítás a hajátültetésben

Ahol már nincs remény a hajhagymák újraélesztésére ott manapság már nem csak mágusok és varázslók vehetik fel a küzdelmet. Akár parókát is viselhetünk persze, de ma az egyetlen és garantált megoldás a genetikai kopaszodásra a hajbeültetés. Igaz nem olcsó mulatság. Ahol már nincs remény a hajhagymák újraélesztésére ott manapság már nem csak mágusok és varázslók vehetik fel a küzdelmet. Akár parókát is viselhetünk persze, de ma az egyetlen és garantált megoldás a genetikai kopaszodásra a hajbeültetés. Igaz nem olcsó mulatság, de hazánkban a világ legjobb orvosai végzik a beavatkozásokat! A hajátültetés jelentős változásokon ment át az utóbbi 10 évben, és ez a fejlődés szerencsére egyáltalán nem lassul. A Follicular Unit Extraction, azaz a graftonkénti hajátültetés alapmódszere a FUE, lehetővé tette azt, hogy a hajszálakat majdnem nyom nélkül ültessék át. A donor haj terület első sorban a tarkón található, ugyanis itt a legritkább esetekben fordul elő hajhullás. A 'hozott anyagból' a megritkult, vagy kopasz bőrterület egy teljesen fájdalommentes beavatkozás után pótolható. Gondolhatnánk, hogy ez a legtökéletesebb megoldás! Mondhatjuk igen, valóban hatékony, de mint tudjuk, tökéletes nem létezik, ezért a HairHungary klinika egy új szabadalmaztatott eljárást vezetett be, mely Safe System-FUE2 névre hallgat.

Hajhagyma klónozás

Hajhagyma klónozás

A Farjo-eljárás lényege, hogy csak száz hajhagymát távolítanak el a páciens tarkójáról, majd klónozással, laboratóriumban sokszorozzák a kívánt számban. A gond csak az, hogy az eljárás során mintegy 6000 hagymát kell kiemelni az érintett tarkóján még dúsan növő hajból, majd átültetni a fejbőr már lekopaszodott, dermálpapilla sejtekben elszegényedett részére. Mindez természetesen hosszadalmas, fájdalmas és nagyon drága. (Ezért volt láthatatlan hosszú ideig az egyik nagy európai ország miniszterelnöke, hogy aztán ismét a nyilvánosság elé lépve már 'férfias' frizurával folytassa az ország irányítását.)

Hajszál híján blog

Hajszál híján blog

Hajbeültetés specialista tanácsai, tapasztalatai, véleménye több mint 20 éves gyakorlat alapján. Képek, videók a korszerű hajbeültetés lehetőségeiről és eredményeiről. Kinek lesz eredményes a hajbeültetés és mikor várható korlátozott eredmény? Akit zavar a kopaszodás sokszor gondolkoznak hajbeültetésen, különösen, hogy ma már nagyon természetes, szép eredményeket lehet biztosítani. Van aki nagyon szeretne több hajat, de rossz adottságai (nagy kopaszság, kevés adóhely) alapján csak nagyon korlátozott eredmény elérése lenne lehetséges. Mások esetében viszont a jó adottságok kiváló eredmény elérését teszik lehetővé. Ki mire számíthat, miért fontos a tapasztalt szakember által végzett őszinte konzultáció?

Lábszőrből haj?

Lábszőrből haj?

A hajbeültetéshez nagyon finom, vékony szőrszálakra van szükség, éppen olyanra, amilyen a legtöbb férfi lábán található. Az orvosok szerint meglepően természetes hatást kelthet, ha sikerül a páciens saját lábszőrét a kopaszodó fejbőrbe ültetni. A hagyományos hajátültetési eljárás során általában a páciens tarkójáról ültetik át a hajszálakat a kopaszodó homloki részekre, pedig történetesen éppen ezen a területen a legerősebb a szőr, emiatt minden igyekezet ellenére természetellenes hatása lesz a beültetett hajnak. A kísérleti hajbeültetések után megfigyelték, hogy a fejbőrbe ültetett lábszőrszálak 75-80 százaléka jól beilleszkedett az új környezetbe, és 3-4 évvel a beültetést követően is csak minimális mértékben hullott ki újra a páciensek haja.

Más hajával ékeskedni

Más hajával ékeskedni

Tar fej, paróka vagy hajbeültetés? Előfordult már, hogy valami furcsát érzékeltél valakinek a fejszerkezetére nézvést, majd ráébredtél, hogy parókában van az illető - például nem a homlokának felső részéből, hanem szinte közvetlenül a szemöldökéből nő ki a haja? Fedezted már föl valaha, hogy egy közszereplőnek váratlanul megint dús frizurája lett, mint a régi szép időkben, tehát nyilvánvalóan hajbeültető műtéten esett át? Habár a statisztikák szerint a kopaszodásban érintett emberek negyven százaléka hölgy, a női hajhullás legtöbbször azért nyilván mérsékeltebb valamivel, mint a férfi. A kopaszodás alapvető hiúsági kérdés a hímnemű egyedeknél, és több megoldás is kínálkozik rá: oldalt megnövesztett, majd a fejtetőn átfésült frizura (ez igazán klasszikus); egyenletes hajhosszúság gyakori kialakítása nullásgéppel; egy megtévesztésig természetesnek ható paróka beszerzése; végül a nagyobb anyagi befektetést kívánó hajbeültetés. Az utóbbi két módszer véleményem szerint meglehetősen kínos pillanatokat is eredményezhet.

Mellkasszőr hajbeültetéshez

Mellkasszőr hajbeültetéshez

A hajbeültetés világszerte átváltoztatta a férfiak megjelenését. Wayne Rooney-tól Gordon Ramsay-ig férfiak ezrei vetik alá magukat hajbeültetésnek évente a dúsabb tincsek reményében. A folyamat meglehetősen aprólékos, és gyakran azzal jár, hogy egészséges hajhagymákat kell eltávolítani a páciens fejének hátsó részéről, ahol sűrűbb a haj. Ezt a többlet hajat aztán átültetik olyan területekre, ahol a haj ritkul vagy visszahúzódik, ami leggyakrabban a fejtetőn kezdődik el.

Nincs többé kopasz fej

Nincs többé kopasz fej

Egy új kutatás szerint csak egy hajszál választ el a kopaszság kezelhetőségétől, először sikerült ugyanis új emberi hajat növeszteni speciálisan előkészített bőrsejtek alkalmazásával. A hajhullásra kitalált hajmeresztő megoldások között szép számmal találunk a folyamatot lassító hormonális készítményeket és az utóbbi időben felkapott hajátültetést, melynek lényege, hogy a hajtüszőket a fej egyik területéről áthelyezik egy másikra. A hajnövesztés azonban mindeddig igen nagy falatnak bizonyult. A felnőtteknél a haj növekedése egy természetes folyamat, az úgynevezett haj-újraképződés, melyben a dermal papilla, magyarul a hajszemölcs, egy bőrszövet alapú sejtréteg vesz részt tevékenyen, körülölelve a hajtüszőket kialakító sejteket. A kopaszodás egyik oka a hajszemölcsök működésének a megszűnése. Elvileg a haj mesterséges újraképződése megoldható lenne az egészséges hajszemölcsök elszigetelésével a hajtüszőktől, számuk tenyésztéssel történő növelésével, majd az így kapott sejtek visszahelyezésével a bőrbe, ahol újraprogramozhatnák a szomszédos sejteket az új haj növesztésére. Több mint 40 évvel ezelőtt kutatók be is bizonyították, hogy ez a technika képes stimulálni az új hajtüszők kialakulását patkányoknál, az eredmények embereknél történő reprodukálása azonban kudarcot vallott, a hajszemölcs látszólag a tenyésztéssel elvesztette a hajnövekedés beindításának képességét.

Hirdetés
Nincs többé kopaszság

Nincs többé kopaszság

Annyi remény, átverés, hatástalan csodaszer és hiábavaló kezelés után egy friss tudományos hír szerint hamarosan valóban véget érhet a kopaszodás elleni harc. Ha a japán tudósoknak hinni lehet, tíz éven belül mesterségesen kitenyésztett emberi irhasejtek újra hajat varázsolnak a tar fejekre. Mindannyian kopasznak születünk, bébi - hangzott a legendás görög-amerikai színész, Telly Savalas emlékezetes mondata. Kojaknak nem volt szüksége arra, hogy vonzerejét megőrizze, és így van ezzel Hollywood immár kiöregedett szívtiprója, a sátáni mosolyú Jack Nicholson is - igaz, az ő fején még maradt némi szőrzet mutatóba.

Szemöldökbeültetés

Szemöldökbeültetés

Túlszedted a szemöldököd? 2004-ben 2544 szemöldökbeültetést végeztek, míg tavaly 3484-et. Persze nem robbanásszerű növekedésről van szó, s bár a változás számottevő, az amerikai kozmetikusok még mindig a megelőzésre szólítanak fel. Stacya Silverman egy Seattle-i szépségszalon tulajdonosa, aki bennfentesként tud nyilatkozni a témában: Nem ritka, hogy az anyák, már tizenkét-tizenhárom éves lányaikat hozzák szemöldökformázásra, mert úgy gondolják, hogy a rendezett szemöldöktől szebbek lesznek a kislányok. Bár ez még mindig jobb, mintha otthon gyantáznának, vagy a barátnőikkel együtt a fürdőszobában. Kristie Steicher, egy kaliforniai kozmetikus a jelenség pszichológiai oldalát közelíti meg: Nagyon sok olyan embernek segítek, akik szinte függőként szedik a szemöldöküket. Ez afféle kontrollálhatnék, így a szemöldökszedés napi rutinná válik.

Tények és tévhitek a hajbeültetésről

Tények és tévhitek a hajbeültetésről

A hajbeültetés aranyszabályai Önt sem érheti csalódás, ha elolvassa ezt a tanulmányt, amely azért született meg, mert sokan valótlant állítanak a hajbeültetésről, sok a kétely és a szándékos félrevezetés. Ne hagyja, hogy ön is egy rossz hajbeültetés áldozata legyen! Célunk, hogy segítsünk valós és pontos képet adni a hajbeültetésről, őszintén beszélünk annak előnyeiről és nem rejtjük véka alá annak hátrányait sem.

Tuti menü